Patrijarh I Otac Makarije

Игуман савински о посјети Патријарха: Неисцрпна ријека љубави у Христу

Име: 30. 07.2022-Otac Makarije o posjeti Patrijarha; Опис: Игуман савински Макарије о посјети патријарха Херцег Новом Тип: audio/mpeg

Игуман савински Макарије: “Неисцрпна ријека љубави у Христу, истинске и братске изливала се на наш манастир и град Херцег Нови приликом посјете Његове Светости Патријарха Порфирија“

 

“Љубав Божија, радост, велика благодат која се излила на наш манастир и град Херцег Нови, на читаву Боку и Црну Гору, синергија Бога и човјека, као оно најбоље што имамо у Цркви, а што се само може описати ријечима дођи и види, уједињујућа сила Цркве чија је глава Господ наш Исус Христос, управо је оно што може, донекле, описати посјету Његове Светости Патријарха Порфирија Херцег Новом“- казао је за наш Радио, сабирајући утиске са тродневне посјете Патријарха Српског Херцег Новом игуман манастира Савина јеромонах Макарије.

“Дивио сам се свих ових дана енергији, љубави и смирењу Његове Светости Патријарха Порфирија који је давао себе и сву своју љубав вјерном народу, који му је прилазио и даровао своју љубав, на обострану радост“- каже отац Макарије.

Ово је прва посјета српског Патријарха Херцег Новом након 43 године, када је Патријарх Герман посјетио Херцег Нови 1979. године, послије разорног земљотреса који је погодио Црногорско приморје, посјећа отац Макарије преносећи нам своју радост и утиске које носи из протекла три дана посјете Његове Светосте Патријарха Порфирија Херцег Новом гдје је боравио поводом обиљежавања 640 година од оснивања града и славе Манастира Савина – Велике Госпојине.

Слободанка Грдинић