2020 02 15 181420

Intervju Njegovog visokopreosveštenstva Arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog G. Amfilohija Televiziji ,,Hram”

Ime: 15.02.2020. Mitropolit Amfilohije intervju tv Hram; Opis: Intervju sa Mitropolitom crnogorko-primorskim G. Amfilohijem Tip: audio/mpeg

Mitropolit Amfilohije najavio Svetosimeonovsku litiju u Podgorici 29. februara i dolazak Patrijarha Irineja i Mitropolita kijevskog Onufrija sa arhijerejima

U intervjuu koji je dao televiziji ,,Hram“ Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski G. Amfilohije je između ostalog kazao da je Crkva i dalje na raspeću ali da je i svjedok i nosilac sile Hristovog Vaskrsenja, koje svjedoči čitavom svijetu, a koje je naša jedina nada, dok je post, koji se približava, priprema svake duše za sretanje sa Hristom Gospodom.

,,Vjera se i probudila kod nas jer su ovdje prisutni živi svjedoci živoga Boga- Svetitelji Božiji“- kazao je Mitropolit Amfilohije i najavio proslavu praznika Svetog Simeona Mirotočivog i Svetosimeonovsku litiju koja će proći ulicama Podgorice (od Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja do manastira Svetog Simeona na Nemanjinoj obali) 29. februara a na kojoj ćemo ove godine imati radost i blagoslov da učestvuje i naš Patrijarh Irinej i Mitropolit Kijevski i sve Ukrajine Onufrije sa četvoricom svojih Episkopa, što će, po Mitropolitovim riječima, biti i nastavak ovih naših litija za odbranu Svetinja.