убиство царске породице

Истражни комитет Русије припремио књигу “Злочин века”, о истрази убиства царске породице

Истражни комитет Руске Федерације припремио је књигу „Злочин века. Истражни материјали “, посвећен истрази убиства цареве породице. Књига садржи јединствене материјале истраге и историјске документе везане за смрт руског цара Николаја II, његове породице и њихове пратње, наводи Патриарцхиа.ру .

Како је рекао председник Истражног комитета Русије А.И. Бастрикин „општи скуп докумената коришћених у овој публикацији обухватао је архивске збирке различитих националности и различитог статуса; штавише, пронађени су нови, раније необјављени документи ”.

Тротомно издање, засновано искључиво на документарним доказима и поузданим архивским изворима, бележи трагичне догађаје повезане са убиством царске породице и прикривање њихових остатака хронолошким редом. Први том књиге, који се већ може наћи на веб страници Истражног комитета , постао је документовани одраз историјске чињенице. Још два тома посвећена су истраживачком раду од пре скоро једног века (1918-1924), почетка 90-их, када је ова чињеница поново испитана, као и истрази у садашњој фази.

Странице књиге одражавају тренутне резултате истраге у кривичном предмету, коју је у јесен 2015. наставио Истражни комитет Русије, који је успео да створи објективну слику о тим далеким данима и попуни раније постојеће празнине. Савремена наука и могућности стручног истраживања 21. века омогућавају нам да детаљније и дубље зађемо у суштину трагичних догађаја, непристрасно разумемо шта се догодило и изведемо утемељене закључке. Научни и технолошки напредак омогућио је спровођење јединствених форензичких испитивања, укључујући медицинско-форензичка (антрополошка). Важну улогу имао је рад картографа, захваљујући којем су поново створени 3Д модели просторије за извршење и шеме пута Коптјаковскаја. Фотографије, архиве, дневници, мемоари, аудио записи – све је то чинило основу публикације.

Ова књига је велики заједнички рад истражитеља Истражног комитета Русије, научника, стручњака, других специјалиста и истраживача различитих праваца. Најпотпуније и најпоузданије износи податке о истрази вековног злочина, који је преокренуо националну историју, променио државну структуру и поредак.

Други том ће ускоро бити објављен.