Отац Рафаило Бољевић

Јеромонах Рафаило Бољевић: “У сусрет Божићу”

Име: Otac Rafailo U susret Bozicu; Опис: У сусрет Божићу Тип: audio/mpeg

У прилогу емитујемо разговор са игуманом манастира Подмаине код Будве, јеромонахом Рафаилом Бољевићем, који је водио г. Никола Тодоровић.

Игуман Рафаило у овом разговору одговарајући на питања, говорио је на разне теме и између осталог појаснио питања о посту и његовом установљењу, о светом причешћу, о дубљем значају празника Рождества Христовог и и о обичајима та Божић.

Игуман се посебно осврнуо на празновање Божића у новонасталој ситуацији која је захватила цијели свијет, у времену пандемије Covida.

Овом приликом подијелио је своја сјећања и о блаженопочившим Патријарху српском г. Иринеју и Митрополиту црногорско-приморском г. Амфилохију.

Једна од тема разговора била је и тема о породици као основној ћелији друштва, и о искушењима која сналазе сваког човјека, о мржњи, љубави.

Прошлогодишње литије и закон о слободи вјероисповјести, које су окупиле баш народ у Црној Гори, показале су саборност нашег народа, такође је била тема разговара са игуманом Подмаинске обитељи.

На крају занимљивог разговора о. Рафаило, упутио је поуку у сусрет Божићу.

Емисију је снимио и припремио сниматељ г. Никола Тодоровић, уредник јутјуб канала Todovid, на чему му топло благодаримо.

Проф. Александар Вујовић, уредник Катихетског програма Радио Светигоре

Преузето по одобрењу аутора Николе Тодоровића са јутјуб канала Todovid.