Jovan Lazarevic U Zagrebu

Jovan Lazarević: Novozavetna poruka savremenom čoveku-osvrt na novozavetna čitanja tokom posta

Ime: 28.03.2018Profesor Jovan Lazarevic; Opis: Novozavetna poruka savremenom čoveku-osvrt na novozavetna čitanja tokom posta Tip: audio/mpeg

U subotu, 23.03.2019. godine, u okviru vaskršnjeg cilusa predavanja, koja se održavaju blagoslovom Njegovog Viskopreosveštenstva Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog gospodina Porfirija, u toku svete i velike Četrdesetnice u prostorijama Crkvene Opštine u Zagrebu, održano je drugo predavanje.

Predavanje je održao gospodin Jovan Lazarević, profesor Bogoslovije Svetog Save u Beogradu, predavanjem na temu: „Novozavetna poruka savremenom čoveku – osvrt na novozavetna čitanja tokom posta“.

U svom predavanju profesor Lazarević je govorio o tome da poruka koju Crkva upućuje svojim vernicima jeste poruka samog Gospoda Isusa Hrista, a koju nalazimo upravo u Njegovim rečima i besedama koje je izgovorio. Hristos pronalazi pristup koji je bio razumljiv Njegovim savremenicima. Isto to radi i Crkva danas upućujući reči razumljive savremenom čoveku o čijem spasenju ona vodi računa.