Hram Simeona Mirotocivog

Јубилеј Удружења књижевника Црне Горе – 75 година трајања

Трибина „Ријеч“ УКЦГ у оквиру програма Јубилеји започиње обележавање високог датума у историји Удружења књижевника Црне Горе – 75 године трајања најстарије и најангажованије и најзначајније књижевне и културне институције у Црној Гори.

Удружење књижевника Црне Горе основано је давне 1946. године. Од тада до данас континуитет рада овог значајног стуба културе у Црној Гори није прекидан, упрскос бројним проблемима.

Удружење је истовремено и најзначајнија и најсадржајнија идентификација у сфери књижености, језика и писма као творачке основе, али и прецизан показатељ разнородних поетолошких, језичких, стилских и културолошких образаца.  

У програму  учествују: Новица Ђурић, актуелни председник УКЦГ, као и председници УКЦГ у претходним сазивима: Илија Лакушић, Чедомир Вукићевић, Јанко Брајковић и Милица Краљ, потпредседница Удружења и уредница Трибине „Ријеч“,  као и чланови УКЦГ који ће својим песничким прилозима обогатити ову свечаност.

Вече ће се уз поштовање епидемиолошких мера, одржати сјутра, 7.октобра у 19 часова, у манастиру Свети Симеон Мироточиви, улица Немањића, Немањинград – Подгорица.