Jutrenje, opijelo i Liturgija upokojenom Episkopu Atanasiju

Jutrenje, opijelo i Liturgija upokojenom Episkopu Atanasiju

Ispred Sabornog hrama u Trebinju, danas, 06. marta 2021. godine, služeno je Jutrenje i opijelo upokojenom umirovljenom Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Atanasiju, saopštila je Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.

Sabranjem je načalstvovao Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, uz sasluženje Episkopa: žičkog Justina, diseldorfskog i njemačkog Grigorija, budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija, zapadnoameričkog Maksima, niškog Arsenija, buenosajreskog i južnocentralnoameričkog Kirila, dioklijskog Metodija i zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, kao i mnogobrojnog sveštenstva i vjernog naroda Crkve Božije.

U 10 časova je počela Sveta liturgija, nakon koje će, u 12.00 časova, krenuti pogrebna povorka, sa odrom našeg dragog vladike, praćenog sveštenstvom i vjernim narodom, od Sabornog hrama u Trebinju do manastira Tvrdoš gdje će se obaviti ukop u paraklisu Vaskrsenja Gospodnjeg u groblju manastira Tvrdoš.

Izvor: Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska