Епископ Андреј (Ћилерџић)

Катедра: Владика Андреј – О Светом Нектарију Егинском и старцу Данилу Катунакијском

Име: 22.11.2021-Katedra-Vladika Andrej-O svetom Nektariju i starcu Danilu Katunakijskom; Опис: о Светом Нектарију Егинском и старцу Данилу Катунакијском Тип: audio/mpeg

 

Владика Андреј о Светом Нектарију Егинском и старцу Данилу Катунакијском: Имали су истинско смирење

Прослава празника Светог Нектарија Егинског, чији се култ у српском народу нарочито развио у последњој деценији, отпочела је у навечерје дана који му је посвећен у календару Српске Православне Цркве свечаном академијом у Храму Васкрсења Христовог.

У саборном молитвеном дому верног народа Ваљева, украшеном изложбом икона „Свете жене“ Марије Вукосављевић, у част чудотворца са острва Егина стихове и песме принели су песникиња Мирјана Живковић и Група „Нектарија“ – супружници свештеник Никола и Дајана Петровић, у сарадњи са познатим ваљевским инструменталистима Сашом Стефановићем и Милорадом Јелићем.

Владика Андреј о Светом Нектарију Егинском и старцу Данилу КатунакијскомЦентрални део свечаности представљало је предавање Преосвећеног Епископа аустријско – швајцарског Г. Андреја са темом „Поређење Светог Нектарија Егинског са Светим старцем Данилом Катунакијским“.

Долазак Епископа Андреја у наш крај је велики Божји благослов, казао је у свом обраћању Владика Исихије, кога са гостом из Аустрије веже дуги низ година монашког служења у манастиру Ковиљ. Свети Божји људи Нектарије Егински и Данило Катунакијски духовни су горостаси који су обележили 19. и 20. век, рекао је Владика Андреј.

Извор: Радио Источник