Predavanje

Katedra: Aleksandra Ninković Tašić- „Duhovni život srpske nauke“

Ime: 22. 07. 2019. KATEDRA Aleksandra Ninkovic Tasic O MILANOVICU; Opis: Aleksandra Ninković Tašić- "Duhovni život srpske nauke“ Tip: audio/mpeg

U organizaciji Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori, u Društvu crnogorsko-ruskog prijateljstva „Sveti Đorđe“, u Nikšiću, u subotu 13. jula 2019, predavanje na temu „Duhovni život srpske nauke“ održala je Aleksandra Ninković Tašić.

Publiku je, u ime Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori, pozdravio mr Milorad Durutović, koji je naveo da Aleksandra Ninković Tašić, istražujući život i rad znamenitih naučnika, kakvi su: Mihailo Pupin, Nikola Tesla i Milutin Milanković, već godinama, upoznaje stručnu, ali i najširu javnost sa mnoštvom nepravedno zanemarenih, zaboravljenih, ili, što je i najčešći slučaj, skrivenih stranica jednog duhovnog iskustva iz kojeg izrasta etička i naučna snaga ne samo spomenutih, već i drugih srpskih naučnika. Njihove portrete nalazimo u novoj knjizi „Zvezdobrojaca“, pri čemu, istakao je Durutović, Ruđer Bošković, Atanasije Nikolić, Ivan Đaja i Jovan Cvijić pripadaju istim anđeoskim nizovima srpske nauke i duhovnosti sa kojima nas je Aleksandra Ninković Tašić i do sada upoznavala.