Блаженопочивши проф. др Милан Радуловић

Блаженопочивши проф. др Милан Радуловић

Катедра- Блаженопочивши проф. др Милан Радуловић: “Косовски завет у српској историји и књижевности”

Име: 26. 06. 2023-KATEDRA-Prof Milan Radulovic-KOSOVSKI Zavjet; Опис: "26. 06. 2023-KATEDRA-Prof Milan Radulovic-KOSOVSKI Zavjet". Тип: audio/mpeg

Поштовани слушаоци Радио Светигоре, драга браћо у сестре, у новом издању емисије из серијала “Катедра”, поводом предстојећег празника Видовдана и видовданске недеље и видовданских дана, вашој пажњи и љубави препоручујемо да чујете занимљиво предавање које је одржао блаженопочивши светопочивши проф. др Милан Радуловић, професор на Православном богословском факултету Универзитета у Источном Сарајеву “Свети Василије Острошки” у Фочи, сарадник Института за књижевност у Београду и бивши министар вјера у Влади Републике Србије.

 

Проф. др Милан Радуловић говорио је на тему “Косовски завет у српској историји и књижевности”.

Предавање, које је одржано 21. јуна 2010. године, слушали су полазници Центра за српске студије у изнајмљеним просторијама Рачунарског факултета у Београду у Кнез Михаиловој.

Центар за српске студије, основала је група грађана, организовао је тромјесечну наставу.

Наставу која је почела у марту 2010. године, похађали су апсолвенти друштвених факултета, углавном са Правног, Филозофског и Факултета политичких наука. Настава је завршена после предавања др Милана Радуловића, додјелом диплома и пригодним дружењем.

Предавача је најавио теолог и политиколог и вјероучитељ г. Предраг Ђукнић, руководилац Центра за српске студије.

мр Александар М. Вујовић,
уредник Катихетског програма Радио Светигоре