др Срђан Пириватрић

Катедра: Др Срђан Пириватрић: “Постанак краљевства и архиепископија српских и поморских земаља Немањића”

Име: 11.11.2019 Katedra Dr Srdja Pirivatric - popstanakkraljevstva i eparhija srpskih i pomorskih zemalja Nemanjica; Опис: Постанак краљевства и архиепископија српских и поморских земаља Немањића Тип: audio/mpeg

У вечерашњој Катедри, уважени слушаоци, чућете предавање др Срђана Пириватрића на тему „Постанак краљевства и архепископија српских и поморских земаља Немањића“. Предавање је одржао у петак 8. новембра 2019. године у парохијском дому у Никшићу.

Predavanje U NiksicuГостовањем др Пириватрића, које су организовале: Епархија будимљанско-никшићка и Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори, отпочела је овогодишња манифестација „Дани Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори“.

У име Епархије будимљанско-никшићке и Црквене општине Никшић, сабрање је благословио протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки.

Проф. др Јелица Стојановић, предсједник Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, је подсјетила да је 2017. године за Дан Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори проглашен 13. новембар дан рођења Петра II Петровића Његоша.

Вече на којем је уприличено излагање др Пириватрића, водила је Марија Јелић.