Др Владимир Димитријевић 6

Катедра: Др Владимир Димитријевић- “Свети Владика Николај и савремени свијет”

Име: 02. 05. 2022-KATEDRA- dr Vladimir Dimitrijevic- SVETI VLADIKA NIKOLAJ I SAVREMENI SVIJET; Опис: Свети Владика Николај и савремени свијет Тип: audio/mpeg

Уважени слушаоци Радио Светигоре, драга браћо и сестре, поводом сјутрашњег празника Свегог Владике Николаја Охридског и Жичког, у новом издању емисије из серијала “Катедра”, вашој пажњи препоручујемо да чујете предавање “Свети Владика Николај и савремени свијет”.

 

Предавање је одржао др Владимир Димитријевић у Гаревцу код Модриче, 25. децембра 2021. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Фотија, у организацији Светосавске омладинске заједнице Гаревац – Ново насеље и парохија гаревачких.

Предавање је одржано у светосавском дому после вечерње службе која је служена у храму Свете Петке у Гаревцу, поводом троструког јубилеја Владике Николаја Велимировића, 145 година од рођења, 65 година од смрти и 30 година преноса његових светих моштију из САД у родни Лелић.

Предавача је најавио протојереј Никола Горановић, Координатор СОЗ-а за гаревачке парохије, а у програму су наступили и чланови дјечијег хора “Србчићи” и Драгана Пебић, ученица музичке школе у Бијељини.

Александар Вујовић, уредник Катихетског програма Радио Светигоре