London 1

Katedra: Jerođakon Roman Vilaret- “Sveti Vasilije Ostroški u znaku krsta i svjetlosti vaskrsenja”

Ime: 16.12.2019. Katedra - jerodjakon Roman Cuda Svetog Vasilija Ostroskog; Opis: Sveti Vasilije Ostroški u znaku krsta i svjetlosti vaskrsenja Tip: audio/mpeg

Uvaženi slušaoci Radio Svetigore, u večerašnjoj Katedri čućete predavanje “Sveti Vasilije Ostroški u znaku krsta i svjetlosti vaskrsenja”

London 3

Sa blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva Arhiepiskopa cetinjskog mitropolita crnogorsko-primorskog i igumana manastira Ostrog g. Amfilohija i Episkopa britansko-skandinavskog g. Dositeja, na poziv protojereja-stavrofora Gorana Spajića, arhijerejskog zamjenika za London i čitavu Englesku, crkvenog odbora crkve Svetog Save u Londonu i duhovne zajednice Sveti Alimpije Stolpnik iz Londona, jerođakon Roman Vilaret, sabrat manastira Ostroga, u četvrtak 12. decembra 2019. godine, održao je predavanje na temu “Sveti Vasilije Ostroški u znaku krsta i svjetlosti vaskrsenja“.

Prije početka predavanja u Crkvi Svetog Save, pročitan je akatist Presvetoj Bogorodici a potom je sabranima, gosta iz manastira Ostrog predstavio protojerej-stavrofor Milun Kostić, sveštenik u penziji.

Aleksandar Vujović