Katiheta Branislav Ilića, predavač

Katedra: Katiheta Branislav Ilić- „Bogosluženje prve sedmice Velikog posta i nedelja Pravoslavlja“

Ime: 09. 03. 2022-KATEDRA- Branisav Ilic- O VELIKOPOSNIM BOGOSLUZENJMA; Opis: Bogosluženje prve sedmice Velikog posta i nedelja Pravoslavlja Tip: audio/mpeg

U organizaciji Srpske pravoslavne Crkvene opštine futoške, u nedelju Pravoslavlja, 25. februara 2018. godine, u svečanoj dvorani Svetosavskog doma, katiheta Branislav Ilić je održao predavanje na temu: „Bogosluženje prve sedmice Velikog posta i nedelja Pravoslavlja“. 

Predavača je lepim rečima hrišćanske ljubavi i dobrodošlice najavio protonamesnik Mile Majkić, paroh futoški. U svom predavanju katiheta Branislav stavio je poseban naglasak na bogoslužbeni život sveštenog perioda Svete četrdesetnice, podsetivši da su hrišćani duboko podvižnička i bogoslužbena bića. Posebna pažnja posvećena je Liturgiji Pređeosvećenih darova koja je centar velikoposnih bogosluženja, i kako je predavač naglasio, koja predstavlja jedan osobiti dar Crkve u ovim prečasnim danima. Završavajući svoje predavanje katiheta Branislav se osvrnuo i na bogoslužbene osobenosti i himnografiju nedelje Pravoslavlja. Na kraju predavanja, sabrane je očinskim rečima pozdravio protoprezviter Željko Tešić, nastojatelj Svetovračevskog hrama, koji je predavaču zablagodario na poučnom, sadržajnom, jasnom i nadahnutom predavanju.