Патријарх машински трибина

Катедра: Патријарх Порфирије- Разговори о вери на Машинском факултету

Име: 18.02.2022-katedra- Patrijarh Porfirije-masinski fakultet; Опис: Патријарх Порфирије- Разговори о вери на Машинском факултету Тип: audio/mpeg

У амфитеатру “А” Машинског факултета Универзитета у Београду одржана је, у четвртак 16. фебруара 2022. године, трибина “Разговори о вери” на којој је прво предавање одржао Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије. Трибина је организована у организацији Савеза студената Машинског дакултета и Православног богословског факултета. 

Патријарх ПорфиријеПатријарха Порфирија и декана Православног богословског факултета протојереја проф. др Зорана Ранковића у име студената и професора Машинског факултета дочекали су делан Машинског факултета проф. др Владимир Поповић, проф. др Милош Недељковић, некадашњи декан и проф др. Бојан Бабић.

На почетку трибине студенте и професоре су поздравили два декана протојереј Зоран Ранковић и Владимир Поповић истакавши да нови циклус трибина “Разговори о вери” представља, заправо, органски наставак ранијих трибина познатих под називом “Четвртком на Машинцу”.

Трибини су присуствовали професори Православног богословског факултета јереј др Србољуб Убипариповић и ђакони др Драган Радић и др Владан Таталовић, професори и студенти Машинског и других факултета Универзитета у Београду.