Свети Игњатије Богоносац 

Катедра: Прота Драган Станишић- Богословље Светог Игњатија Богоносца

Име: 02.01.2019 otac Dragan Stanisic O svetom Ignjatiju Bogonoscu; Опис: Богословље Светог Игњатија Богоносца Тип: audio/mpeg

Протојереј-ставрофор Драган Станишић, професор Богословије Светог Петра Цетињског одржао је 30. децембра, након Свете литургије у цркви Светог Спаса на Топлој у Херцег Новом предавање на тему: Богословље Светог Игњатија Богоносца.

Свети Игњатије је с великом радошћу прихватио мучеништво и радо пошао на свој крсни пут према Риму, казао је отац Драган и додао да је на том путу написао седам посланица.

Говорећи даље о светитељевим посланицама, отац Драган је истакао да Свети Игњатије тврди да кад су вјера и љубав у јединству – то је Бог.

Након анализе светитељевих посланица, отац Драган је у закључку предавања цитирао ријечи Владике Атанасија Јевтића који у својој студији о Светом Игњатију каже да је он жива слика Христа, архимученика и прототипа свих хришћанских мученика кроз вјекове, до краја свијета.

Организатор предавања била је Црквена општина топаљско-херцегновска у оквиру циклуса предавања „под окриљем Светог Спаса“.