Црква Покрова Пресвете Богородице

КиМ: Обијена Црква Покрова Пресвете Богородице

Црква Покрова Пресвете Богородице у Бабином Мосту, већински српском селу у општини Обилић, обијена је и опљачкана током претходне ноћи.

Пресечене решетке на прозору са источне стране светиње и испретурану унутрашњост светиње уочио је јутрос свештеник Александар Нашпалић појаснивши да су камере не померене како не би снимиле скрнављење и упад у цркву.

– Иако су у питању ситне крађе јер у цркви не држимо веће количине новца, далеко је већа штета на самом објекту односно унутрашњости због оштећења која се тим провалама и пљачкама наносе – истакао је свештеник Нешпалић, док мештани овог села крај магистралног пута Приштина -Косовска Митровица истичу да скрнављење и пљачка светиње уноси додатан неспокој међу њима, јер су и они сами као и њихова имовина често на мети напада и пљачки Албанаца.

Иначе, у Бабином Мосту тренутно живи 160 српских породица са близу хиљаду Срба и тридесетак албанских, односно око 150 Албанаца а црква покрова Пресвете Богородице била је до сада  више пута на мети напада лопова.

Извор: Вечерње новости

Фото Д.З.