20190301 195526

Књига “Црква у Дробњаку“ представљена у Никшићу

Име: 03.03.2019Promocija knjige Crkva u Drobnjaku; Опис: Књига „Црква у Дробњаку“ представљена у Никшићу Тип: audio/mpeg

У Друштву црногорско-руског пријатељства “Свети Ђорђе” у Никшићу, у петак, 1. марта 2019, представљена је књига “Црква у Дробњаку” публицисте Томаша Ћоровића. Промоцију је организвала Епархија будимљанско-никшићка, која је издавач овог вриједног и волуминозног дјела.

У представљању монографије „Црква у Дробњаку“ учествовао је Преосвећени Епископ Јоаникије, који је напоменуо да су о Дробњаку најпознатије монографије до сада написали Андрија Лубурић и Светозар Томића, али је ријетко ко од бројних аутора, сматра Владика, обрађивао историју Цркве у дробњачком крају услед чега та тема није била ваљано обрађена.

„Том замашном послу приступио је Томаш Ћоровић, који се огледао у сличним темама, али је овај његов рад јединствен и обећава да ће аутор, на овом плану, још доста урадити. Док читамо ову књигу видимо да постоји велико познавање, да није све речено у овом дјелу и да би имао још штошта да саопшти“, оцијенио је Владика.

О монографији „Црква у Дробњаку“, овом приликом говорили су др Васиљ Јововић и доц. др Будимир Алексићи. Бројној публици обратио се и аутор. Модератор вечери био је мр Јанко Јелић.