Косметска кандила

Косметска кандила LXXXIII

Име: 19. 03. 2022-KOSMETSKA KANDILA-Vladika Atanasije i KiM-Milos Kovic i Zivojin Rakocevic; Опис: Проф. др Милош Ковић и мр Живојин Ракочевић Тип: audio/mpeg

Проф. др Милош Ковић и мр Живојин Ракочевић: “Владика Атанасије и Косово и Метохија”

 

У емисији ,,Косметска кандила“, благодарећи интернет сајту Епархије Захумско-херцеговачке и приморске емитујемо дио са вечери ,,Владика Атанасије и Косово и Метохија“ које је одржано 24. фебруара 2022. године у Културном центру Требиње, у оквиру обиљежавања годишњице упокојења и сјећања на умировљеног Епископа захумско-херцеговачког Атанасија.

Владика Атанасије и Косово и МетохијаУз модерирање Андреја Јефтића, међусобна свједочанства, сјећања и утиске, пред бројном публиком изнијели су и размијенили: игуман дечански Сава, протопрезвитер-ставрофор Радивоје Панић и мр Живојин Ракочевић, а због спријечености, иако претходно најављен, у овом разговору ипак није непосредно учествовао др Милош Ковић али је своје свједочење о Владики Атанасију изнио путем видео снимка, доступног на You Tube каналу Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Своја свједочанства о блаженопочившем Епископу Атанасију, такође путем видео снимака, емитованих непосредно пред поменути разговор, изнијели су и Митрополит месогејски и лавродикијски Николај (Хадџиниколау) и Архимандрит Јефрем, игуман Свештене обитељи Манастира Ватопед.

У вечерашњој емисији чућемо свједочења проф. др Милоша Ковића и директора Дома културе Грачаница мр Живојина Ракочевића предсједника Удружења новинара Србије.