Kosmetska Kandila

Косметска кандила C

Име: 12. 11. 2022-Kosmetska kandila-Slikarka Ana Bulatovic-Jesen u Prizrenu; Опис: Ликовна колонија “Јесен у Призрену” Тип: audio/mpeg

У оквиру седмодневне ликовне колоније “Јесен у Призрену” која се осму годину заредом одржава у манастиру Свети Архангели крај Призрена, од 1. до 8. новембра борави седам уметника који су дошли са разних страна, од Словеније до Црне Горе.

Оливере Радић са сликарком из Тивта Аном ИвановићСедмодневни ликовни сусрети “Јесен у Призрену” одржавају се у организацији Дом културе “Грачаница” и Галерије уметности Приштина. Међу уметницима су Иван Карафиловски, Ана Булатовић, Јелена Милошевић, Влатка Миленковић, Лојзе Калиншек, Биљана Вуковић и Љиљана Глишовић. Маја Тодић, једна од организаторки, каже да је сама колонија посебна мисија.

Сестра Оливера Радић новинар и професор из Ораховца разговарала је за наш Радио са умјетницом из Тивта Аном Булатовић.

Oрганизатори су саопштили да ће радови који настану на ликовној колонији “Јесен у Призрену” бити изложени 17. марта у Грачаници. Тако се и симболично обнављају цркве и манастири који су порушени у насиљу 17. марта 2004. године.

Покровитељи колоније “Јесен у Призрену” су Канцеларија за Косово и Метохију и Министарство културе и информисања Републике Србије, уз подршку Епархије рашко-призренске.