Kosmetska kandila

Kosmetska kandila XIV

Ime: 05.10.2019 Kosmetska kandila br. 14 PESME IZ STARE SRBIJE; Opis: Otac Isidor (Jagodić) premijerno predstavlja novi cd Hora i orkestra Prizrenske Bogoslovije "Pjesme iz Stare Srbije“ Tip: audio/mpeg

Otac Isidor (Jagodić) premijerno predstavlja novi cd Hora i orkestra Prizrenske Bogoslovije “Pjesme iz Stare Srbije“

Otac Isidor: “Iako su lirske i izražavaju fina i tanana osjećanja, ove pjesme nose jaku poruku i jačaju duh naroda. Kao da imaju za cilj da ojačaju posustale, da razvesele tužne, da uliju vjeru u bolje sjutra i u Gospoda a samim tim i nadu i ljubav i da nas obodre da istrajemo“

Jeromonah IsidorNadahnuće i trud prizrenskih bogoslova iznedrili su još jedan, treći u nizu, muzički kompakt disk – Pesme iz Stare Srbije, koji premijerno predstavljamo u emisiji “Kosmetska kandila“ koje je pred nama.

Ovo novo ostvarenje Prizrenskih bogoslovaca predstavio nam je zamjenik Rektora ove crkveno-prosvetne ustanove jeromonah Isidor (Jagodić), koji se posebno osvrnuo na poruku koju ove pjesme šalju.

Iako su lirske i izražavaju fina i tanana osjećanja, ove pjesme nose jaku poruku i jačaju duh naroda. Kao da imaju za cilj da ojačaju posustale, da razvesele tužne, da uliju vjeru u bolje sjutra i u Gospoda a samim tim i nadu i ljubav i da nas obodre da istrajemo“- kaže otac Isidor.