Косметска кандила

Косметска кандила XXIX

Име: 01. 02. 20120. KOSMETSKA KANDILA MOLEBAN I SVETOSAVSKA AKADEMIJA U MITROVICI; Опис: Емисија-Косметска кандила Тип: audio/mpeg

Скуп љубави и братске подршке бранитељима Светиња у Црној Гори одржан у Косовској Митровици

Са благословом његовог преосвештенства Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Г. Теодосија и Косовској Митровици је 29. јануара одржан скуп љубави и братске подршке бранитељима Светиња у Црној Гори

КиМПретходно је служена вечерња служба у цркви Светог Ђорђа у Звечану, одакле је ријека људи у литији  кренула  ка храму Светог Димитрија у Косовској Митровици.

Епископ рашко -призренски господин Теодосије благословио је овај скуп за светиње у Црној Гори и за сав верни народ и закључио: “Како је Свети Сава помирио завађену браћу, тако ће се сви ујединити и заједно за крст часни, светиње и слободу ићи под Христовим барјаком.

Молебан је завршен пјесмом ”Сини јарко сунце са Косова” која представља и поруку верном народу у Црној Гори да смо уз њих и да нису сами.

У ,,Косметским кандилима“ доносимо и тонски запис са Светосавске академије која је у навечерје Савиндана 26. јануара одржана у Косовској Митровици.

Ким 2

Академију је благословио владика рашко-призренски Г. Теодосије који је казао да су преци, владари и архиепископи ишли путевима Светог Саве, а док су ишли његовим путем Срби су били благословен народ.

Светосавску беседу казивао је књижевник и новинар Живојин Ракочевић. У својој беседи говорио је о животу Растка Немањића, “недовршеној довршености” и о чуду Светога Саве.

Живојин Ракочевић се запитао шта нам је замаглило природност и поверење, у вечност и реалност.

У другом делу програма, публици су се представили пјесникиња Милица Бакрач из Никшића, песник Милан Михајловић, професорка музичког васпитања Јелена Спирић и рецитатори.

У програму Светосавске академије учествовали су полазници предшколске установе “Даница Јарамаз”, ученици основних и средњих школа из Kосовске Митровице који су говорили најлепше стихове и приче о Светом Сави, полазници музичке школе “Миодраг Васиљевић” и црквени хор “Бранислав Нушић” под диригентском палицом Петра Ракића.

Аутор емисије Слободанка Грдинић

На тонским записима благодаримо Дејану Симићевићу из Косовске Митровице