О. Далибор Подгорица

Литургијско сабрање у подгоричком Храму Христовог Васкрсења

Име: 28.07.2019 O Dalibor Milakovic Besjeda Podgorica; Опис: Литургијско сабрање у подгоричком Храму Христовог Васкрсења Тип: audio/mpeg

Литургијска бесједа Протојереја-ставрофора Далибора Милаковића коју је изговорио на Светој Литургији у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици на Шесту недјељу по Духовима, у недјељу 28. јула на празник Светих мученика Кирика и Јулите, Светог Владимира Кијевског и Светих мученика Величко-горњеполимских.

O.dalibor MilakovicКада би свако од нас знао колико су човјеково срце и душа бескрајни, колико је Бог савршен и колико савршену љубав има, зато што је све нас створио овдје на земљи усадивши у нас душу бесмртну и дозволивши нам да будемо једнаки Лику славе Његове. Да свако од нас ако вјерује у Христа распетога и васкрслога, вјерује у свога Бога, може задоботи бесконачни живот и постати једнак као Бог. То се може постићи прије свега љубављу према Богу и према ближњима својим. Ако ове двије љубави човјек испуни овдје на земљи задобиће Царство небеско“-рекао је између осталог, отац Далибор.