Sveta Matrona Vladika Metodije

Manastir Svete Matrone u Grblju proslavio hramovsku slavu

Ime: 04. 05. 2019 Vladika metodije Manastir Svete Matrone; Opis: Manastir Svete Matrone u Grblju proslavio hramovsku slavu Tip: audio/mpeg

Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je u subotu 4. maja služio Njegovo preosveštenstvo Episkop dioklijski G. Metodije uz sasluženje sveštenstva u manastiru Svete Matrone u Grblju proslavljena je hramovska slava ove Svetinje posvećene Svetoj Matroni Moskovskoj, koju smo kalendarski proslavili 2. maja.

Vladika Metodije se sestrinstvu manastira, na čelu sa Igumanijom mati Matronom, i sabranim vjernicima obratio riječima liturgijske besjede u kojoj je kazao da je Sveta matera naša Matrona, čiji je život bio Jevanđelje Hristovo, neprestano imala i prizivala ime Njegovo. Bez obzira na svoju tjelesnu sljepoću mati Matrona je vidjela dalje i dublje nego što vide ljudi koji su imali zdravi zemaljski vid.

,,Čuvajte u sebi mir koji ponesete sa Svete liturgije, kao što ga je čuvala sveta Matrona moskovska i prizivajte neprestano ime Hrista vaskrsloga iz mrtvih“-poručio je Vladika Metodije.