Mural U Meljinama Izvor, Bokanews.me

Мељине – Мурал са ликом Блаженопочившег Митрополита Амфилохија

Име: 04.12.2020 Mural Meljine razgovor; Опис: Мељине - Мурал са ликом Блаженопочившег Митрополита Амфилохија Тип: audio/mpeg

Лик и дјело нашег блаженопочившег Митрополита Амфилохија, осмјелио је групу младића из Мељина – Херцег Новог, да непуних 40 дана након његовог упокојења, први у Црној Гори насликају мурал са његовим благим ликом.

Својим залагањем, али уз велику помоћ свих благочестивих људи, а понајвише захваљујући челницима општине Херцег Нови, мурал је почео да се ради првог дана Божићног поста, а завршен је у уторак, 01 . децембра.

Мурал је насликан на згради Солидарности, на згради чији су становници највећим дијелом људи који су услед ратних дејстава 90.их година напустили своја огњишта и настаннили се управо у Мељинама.

Сав новац који су прикупили ови млади људи, утрошиће као прилог Народним Кухињама наше Митрополије, док је Општина Херцег Нови на себе преузела обавезу уређења фасаде и платоа испред саме зграде.

Наш Митрополит поучавао нас је током живота и оставио аманет да загрлимо своју браћу, поручују ови млади момци. Наставићемо његовим путем, онолико колико буде у нашој могућности.

Сада се Мељине могу похвалити, да поред манастира Савине, чувају још једну светињу, мурал са ликом Блаженопочившег Митрополита Амфилохија