Advokat Svestenika Stefana Milovanovica

Миладин Јоксимовић, правни заступник свештеника Стефана Миловановића: Управа полиције овим решењем покушава да противуставно и противзаконито раздвоји породицу

Име: 10.07.2020-razgovor sa advokatom miladinom joksimovicem; Опис: "10.07.2020-razgovor sa advokatom miladinom joksimovicem". Тип: audio/mpeg

Свештеник Стефан Миловановић, парох берански, добио је, прије два дана, решење којим се одбија захтјев за продужење дозволе за привремени боравак у Црној Гори, а којим је дужан да у року од 30 дана напусти Црну Гору.

Ово рјешење, по ријечима адвоката Миладина Јоксимовића, који је и један од правних заступника Епархије будимљанско-никшићке, није у складу са Законом и Уставом Црне Горе, нарочито, ако се има у виду да је отац Стефан у браку са црногорском држављанком са којом има ћерку, такође, црногорског дражвљанства. Они ће, ускоро, напомиње адвокат Јоксимовић, добити принову, а, упркос томе, Управа полиције овим решењем покушава да противуставно и противзаконито раздвоји породицу свештеника Стефана Миловановића.

„Управа полиције своје решење доноси на основу мишљења сектора граничне полиције – Регионални центар граничне полиције Сјевер, који је дао мишљење да о. Стефану не треба продужити боравак, јер је против њега поднијета кривична пријава због кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за сузбијање опсаних заразних болести. Само доношење кривичне пријаве не значи да је неко крив, то је у директној супротности са одредбом члана 35 Устава Црне Горе гдје се каже да се свако лице мора сматрати невиним све док се не утврди његова кривица првоснажном одлуком суда. Очигледно, полиција овдје подноси пријаву и она тумачи да ли је о. Стефан крив без судске одлуке, односно ту одлуку доноси неко ко није надлежан. Чини ми се да то имамо само у Црној Гори, а на штету свештеника Српске православне Цркве“, оцијенио је адвокат Јоксимовић.

Са Миладном Јоксимовићем разговарала је Сенка Чоловић Шумић