Milena Babic

Milana Babić najavljuje manifestaciju “Dučićev dan“ u Trebinju

Ime: 04.04.2019 Milena Babic Najava Ducicevi dani; Opis: Milana Babić najavljuje manifestaciju "Dučićev dan“ u Trebinju Tip: audio/mpeg

Profesor srpskog jezika i književnosti teolog Milana Babić predsjednik Književnog udruženja “Susret“ iz Trebinja najavila je za Radio “Svetigoru“ kulturnu manifestaciju “Dučićev dan“ koja će biti održana u Trebinju 6. i 7. aprila povodom praznika Blagovijesti dana upokojenja slavno Trebinjca Jovana Dučića.

Jovan DucicNaučni skup, koji se u okviru manifestacije po tradiciji organizuje u saradnji sa Institutom za književnost i umetnost i Učiteljskim fakultetom iz Beograda, ove godine biće posvećen preteči moderne srpske poezije – pjesniku Vojislavu Iliću.

Otvaranje naučnog skupa pod nazivom “Vojislav Ilić i rađanje moderne srpske poezije“ u sali Skupštine grada, u subotu, 6. aprila, zakazano je za 9:30 časova, a istog dana, od 18 časova, u Muzeju Hercegovine, biće promovisan zbornik radova sa prošlogodišnjeg naučnog skupa pod nazivom “Pesnički zavičaj Desanke Maksimović“.

Od 19 časova u Muzeju Hercegovine biće otvorena izložba „Sveti Sava Srpski“ Istorijskog muzeja Srbije.

Centralni program manifestacije, svečana akademija u čast najznamenitijeg Trebinjca, ove godine posvećena laureatima Dučićeve nagrade – Aleku Vukadinoviću i Milovanu Danojliću, biće održana u Kulturnom centru Trebinje, od 20 časova, uz bogat kulturno-umjetnički program.

U nedjelju, 7. aprila, na Blagovijesti u Hercegovačkoj Gračanici od 8 časova biće služena sveta liturgija i pomen Jovanu Dučiću, a u 11:30 planiran je nastavak naučnog skupa o Vojislavu Iliću