Милутин Мићовић премијеру Кривокапићу

Милутин Мићовић премијеру Кривокапићу: Ваша одлука улази у нове примјере чојства и јунаштва

Име: 07. 09. 2021 Milutin Micovic; Опис: Милутин Мићовић премијеру Кривокапићу Тип: audio/mpeg

Поштовани предсједниче Владе Црне Горе, господине Здравко Кривокапићу,

 

Прво, да Вам честитам на Одлуци, да као предсједник Владе, у преломном моменту драматичног сукоба унутар народа Црне Горе, омогућите устоличење Митрополита Јоаникија на Цетињу, на Трону  великих митрополита црногорских, а што је било доведено у питање деструктивном и сумрачном намјером бивше власти.

Та Ваша одлука, знам, подразумијевала је, не само велику одговорност и личну  храброст, него и вјеру, и јако братољубиво и богољубиво срце.

То су оне одлуке и моменти у животу, који видно улазе не само у личну историју, него и у историју државе и народа.

То су оне одлуке, пред којима су рационална логика и прагматична памет, инфериорне – тиме су оне веће и дјелотворније, а њихове  ће се благотворне посљедице показивати кроз будућност.

Мислим да дијелимо мишљење, да нијесте учинили то што сте учинили, не само по Српску цркву у Црној Гори, него и по државу Црну Гору, настале би несагледиво погубне посљедице.

Црна Гора је тако подијељена, тачније – један народ по крви, вјери и језику, Срби Црногорци, доведени су до прага самоистраге.

Наравно, бивша власт, све је учинила, ради голе власти, да ти раздори међу браћом буду што тежи и погубнији. Смислили су и овај последњи конфликт да буде најтежи, и незаустављив.

Зато је Ваша одлука таквог ранга, да то дјело улази у нове примјере чојства и јунаштва.

На крају, та Одлука, Црној Гори враћа равнотежу и мир у њеним темељима.

Милутин Мићовић