Monasenje

Митрополит Амфилохије богослужио у манастиру Ћелија Пиперска који је синоћ добио нову монахињу- Боривоју

Име: 20. 05. 2020 MITROPOLIT CELIJA PIPERSKA; Опис: Митрополит Амфилохије богослужио у манастиру Ћелија Пиперска који је синоћ добио нову монахињу- Боривоју Тип: audio/mpeg

Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је јутрос на празник Појаве Часног Крста у Јерусалиму Свету Архијерејску литургију у манастиру Ћелија Пиперска код Подгорице.

Дјело мудрости живога Бога јесте свеукупна творевина Божија, све оно што знамо и не знамо, што видимо и што не видимо од најмањега до највећега. Чудесено је то да је у оном најмањем садржано све оно што је велико и што је безмјерно а исто тако је и у великом садржано све оно што изгледа ја је мало. Свако биће на зремљи је такође свједочанство те неизрециве мудрости Божије и све је сједињено међу собом“- казао је, између осталог у литургијској бесједи након прочитаног зачала из Светог Јеванђеља Митрополит Амфилохије.

Високопреосвећени Митрополит Амфилохије синоћ је у манастиру Ћелија Пиперска замонашио искушеницу Анђу којој је дао име Боривоја по свештеномученику Боривоју Томовићу.

Он јој је пожелио да буде истиска Боривоја борећи се против демонских сила, гријеха и смрти.

Фото: Јован Д. Радовић