Vaskrs

Митрополит Амфилохије богослужио у Ријеци Црнојевића

Име: 23.04.2020 Mitropolit Amfilohije Rijeka crnojevica; Опис: Митрополит Амфилохије богослужио у Ријеци Црнојевића Тип: audio/mpeg

Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је данас, 23. априла, у четвртак  Свијетле седмице, Свету архијерејску литургију у Цркви Светог Николаја у Ријеци Црнојевића.

У архипастирској бесједи, тумачећи данашње Свето јеванђеље, Митрополит Амфилохије је казао да сам Господ каже да ће једино они који се одозго просвијетле, роде водом и духом (крсте) видјети Царство небеско, као и да је Свети апостол Павле прије 2000 година поручио: “Крстите се у име Исуса Христа “. Једно од таквих мјеста гдје се та Божија заповијест испуњавала већ пет вјекова је Храм Светога оца нашег Николе.

Само Господ знаде колико је оних који су овдје примили Свету тајну крштења, који су се одозго родили и кроз ову светињу задобили Царство небеско од времена када су овдје били и ондашњи зетски владари и митрополити зетски Висарион и Вавила. Кроз вијекове се на Ободу увијек изнова догађа то Божије чудо, наставља та света заједница Цркве Божје.”