Mitropolit Amfilohije

Mitropolit Amfilohije čestitao Aleksi Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore

Ime: 26. 09. 2020 MITROPOLIT CESTITKA BECICU; Opis: Mitropolit Amfilohije čestitao Aleksi Bečiću Tip: audio/mpeg

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije čestitao  Aleksi Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore.

U Mitropolitovoj čestitki stoji:

Mitropolit čestitka Bečiću„Nakon višedecenijskog faktičkog jednopartizma, neće Vam biti lako da upravljate visokim domom narodnog predstavništva i pokušate da unaprijedite parlamentarni život, koji je osnov svake demokratije. No, budući da ste svojim dosadašnjim djelovanjem uspjeli da istrajete na putu iscjelenja pogubnih crnogorskih podjela, nadamo se da ćete to postići i u crnogorskoj skupštini. Crna Gora nije i ne smije da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobjednika, „patriota“ i „izdajnika“ već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet od koje je izgrađena.

Očekujemo da Skupština, kao mjesto dijaloga i dogovora, u narednom periodu, svojim demokratskim odlukama, odigra i važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života, što je već decenijama bilo ugroženo u našoj zemlji, a svoj vrhunac dostiglo nedavno upravo odlukama tog doma, koje su dovele do ozbiljnih društvenih problema.

Sa naše strane, svjesni viševjerske i višenacionalne različitosti naše zemlje, ostajemo posvećeni saradnji države i Crkve, na obostranu korist i napredak.“

R.V.