Kim

Mitropolit Amfilohije i vladika Joanikije pozivaju na post i molitvu za spas Kosova i Metohije

Njegovo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski g. Teodosije u petak, 3. avgusta 2018. uputio je arhipastirsku poruka sveštenstvu, monaštvu i vjernom narodu Eparhije Raško-prizrenske da od ponedeljka (6. avgusta) zaključno sa petkom (10. avgusta) svi po svojim moćima poste i da se u hramovima, nakon večernje službe, redovno služi „Moleban za Kosovo i Metohiju“.

Ostajući vjerni našem Kosovskom zavjetu, Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka pozivaju sav blagočestivi narod da i u ovim teškim i sudbonosnim danima budemo uz naš stradalni narod na KiM.

Blagoslovom Njegovog Visokopreosveštenstva Arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija i Njegovog Preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog g. Joanikija  u  hramovima u Crnoj Gori od ponedeljka (6. avgusta) zaključno sa petkom (10. avgusta) nakon večernje službe, služiće se „Moleban za Kosovo i Metohiju“.

Stoga, Arhijereji naše Crkve pozivaju sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod na petodnevni post, svako prema svojim moćima, i da se u što većem broju sabiramo na Molebni kanon.