Mitropolit Niksic

Митрополит Амфилохије испред суда у Никшићу: Власт својим поступцима изазива грађански рат

Име: 15.05.20 - Izjava Mitropolita Amfilohija ispred suda; Опис: Власт својим поступцима изазива грађански рат Тип: audio/mpeg

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије дошао је испред подне пред никшићки суд, гдје се окупило мноштво вјерног народа у знак подршке утамниченом Владици Јоаникију и седморици никшићких свештеника.

Казао је да је дошао да затражи опроштај од Владике Јоаникија и поновио да ако неко треба да буде хапшен и суђен да је то он.

“Молим Владику да ми опрости што је мојом кривицом постао Епископ Епархије будимљанско-никшићке и мојом кривицом се укључио да брани светиње. Ја сам ту главни кривац, ако неко треба да буде суђен и буде му пресуђено, онда нема другога у Црној Гори сем Митрополита који је главни гривац за све оно што се дешава у Цркви у Црној Гори од  деведесетих година”, поручио је Владика Амфилохије.

Позвао је властодршце да одмах ослободе Јоаникија и свештенике.

“Тако ће поступити, ако мисле за будућност своју, Црне Горе, јединство и слогу народа”, поручио је Митрополит црногорско-приморски и упозорио да власт својим поступцима изазива грађански рат.

Окупљени вјерници поручују да не дају светиње, Владику и свештенике и да ће у томе ићи до краја, до Христове побједе

Радосав Рајо Војиновић

Фото: Screenshot/Youtube