Митрополит Цетиње

Митрополит Амфилохије: Кроз ову данашњу болест Бог ће се прославити, а људи преобразити

Име: 11.04.2020. Mitropolit Amfilohije - Lazareva subota - Cetinje; Опис: Кроз ову данашњу болест Бог ће се прославити, а људи преобразити Тип: audio/mpeg

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је данас, на Лазареву суботу са свештенством Свету службу Божију у Цетињском манастиру.

У литургијској бесједи након читања Јеванђеља Владика је рекао да болести и вируси нијесу за пропаст, уништење и смрт.

Него су за славу Божју, да се Бог прослави и покаже своју силу. Тако и ове несреће које су данас спопале свијет, и нас овдје, такође нијесу за уништење човјека.  и за његову пропаст, него су припрема за његово духовно буђење и морални препород и преображај, да би онда кроз тај духовни и морални преображај дошло и до његовог васкрсавања у вјечности”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Додао је да ће се кроз ову данашњу болест Бог прославити, а људи се преобразити.

Повратиће се људи живоме Богу без кога нема живота, без кога тријумфује смрт… И све што се догађа, и болести и страдања без Њега, она су заиста пропаст и уништење човјеково. Али, кроз Њега и и Њему све добија вјечни и непролазни смисао, чак и таква страдања као што је ово данашње страдање”, рекао је он.