Pomen Zdrebaonik

Mitropolit Amfilohije na Miholjske zadušnice u manastiru Ždrebaonik služio liturgiju i godišnji pomen popadiji Mladenki-Maši Zeković

Ime: 02 11 2018 MITROPOLIT ZDREBAONIK ZADUSNICE; Opis: Mitropolit Amfilohije na Miholjske zadušnice u manastiru Ždrebaonik služio liturgiju i godišnji pomen popadiji Mladenki-Maši Zeković Tip: audio/mpeg

Mitropolit Amfilohije: “Sva naša vjera utemeljena je na nadi da je čovjek biće stvoreno za besmrtnost i vječnost a ne za ništavilo i prolaznost“

Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je u subotu, 3. Novembra, na Miholjske zadušnice, uz sasluženje sveštenstva, Svetu arhijerejsku liturgiju, sa godišnjim pomenom popadiji Mladenki- Maši Zeković, u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgrada.

Duše njihove će obitavati u dobrima, podsjetio je Mitropolit Amfilohije, u liturgijskoj propovijedi kojom se obratio sabranim vjernicima nakon pročitanog začala iz Svetog Jevanđelja, na riječi Svetog proroka koje pjevamo kada se sjećamo onih koji su se upokojili sa nadom na život vječni.

,,Čovjek se na zemlji ne rađa radi zemlje i ovog prolaznog života već radi tih vječnih dobara, da bi duša svakog čovjeka obitavala u Božjim dobrima, u Onome Koji je jedini dobar, Koji je iz ničega stvorio sve i sva i Koji je dobrom, Svojom dobrotom, mudrošću i svjetlošću zadahnuo svako stvorenje na zemlji a iznad svega čovjeka, kao svoje najsavršenije stvorenje, stvoreno po Njegovom liku i podobiju“-rekao je u besjedi Mitropolit Amfilohije.

Sva naša vjera utemeljena je na nadi da je čovjek biće stvoreno za besmrtnost i vječnost a ne za ništavilo i prolaznost, naglasio je Mitropolit Amfilohije.

Nakon Svetog bogosluženja, služen je godišnji pomen popadiji Mladenski-Maši Zeković suprugi Protojereja-stavrofora Slobodana Zekovića.

Ovom prilikom okupljenima se potresnom besjedom obratio rođeni brat popadije Maše Protojerej-stavrofor Radivoje Krulj paroh mostarski koji je kazao da tugujemo kao Hrišćani, kao oni koji imaju nade i imaju radosti.

“Tom nadom i tom radošću je i naša Maša hodila i tu ljubav svjedočila. Hvala našoj Maši što nas sabira oko Hrista“-rekao je otac Radivoje Krulj.