Resife

Mitropolit Amfilohije na praznik Sveta tri jerarha služio Liturgiju u manastiru Svete Trojice u Resifeu

Ime: 13.02.2019. MITROPOLIT SVETA TRI JERARHA; Opis: Mitropolit Amfilohije na praznik Sveta tri jerarha služio Liturgiju u manastiru Svete Trojice u Resifeu Tip: audio/mpeg

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je danas, na praznik Sveta tri jerarha, uz sasluženje Episkopa buenosajreskog i južnocentralnoameričkog g. Kirila, Episkopa Resifea iz Poljske pravoslavne crkve g. Amvrosija i  sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparghije južno-centralnoameričke, Svetu službu Božiju u manastiru Svete Trojice kod Resifea u Brazilu.

U toku Liturgije u čin arhimandrita je proizveden iguman ove obitelji otac Pedro.

U liturgijskoj besjedi nakon čitanja Jevanđelja, Vladika Kirilo je govorio o bogoslovlju trojice Svetih jeraraha – Vasilija Velikog, Grigorija Bogoslova i Jovana Zlatoustog.

Na kraju Liturgije Mitropolit Amfilohije je podsjetio da Crkva Božija kroz vjekove sabira sve ljude i sve zemaljske narode u svetu Hristovu zajednicu.

„Sabira sve u jedinstvo, bez obzira na razlike – gdje se rađamo, kome zemaljskom narodu pripadamo. Svi smo prizvani, svi ljudi i svi zemaljski narodi da budemo jedan Božji narod, Hristov narod, narod koji je prizvan da već ovdje na zemlji zadobije Carstvo nebesko“, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Galerija fotografija-link