Razgovor Sa Mitropolitom Amfilohijem

Mitropolit Amfilohije: „SPC ne iznosi novac vernika iz Crne Gore u Srbiju već Srbija pomaže Mitropoliju“

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da se novac od priloga koje vernici ostavljaju u crnogorskim manastirima ne iznosi iz Crne Gore u Srbiju i da država Srbija pomaže SPC u Crnoj Gori.

Ne dajemo državi Srbiji, ona nama pomaže”, rekao je Mitropolit Amfilohije za podgoričke Vijesti i dodao da Srbija pomaže gradnju saborne crkve u Beranama i da daje pomoć koju Mitropolija crnogorsko-primorskaa traži i za obnovu manastira.

Prema njegovim rečima novac koji se prikupi od dobrotvornih priloga koristi se za obnovu Manastira i izgradnju Crkava širom Crne Gore i ne šalje se u Srbiju.

Otkud bi se obnovilo 650 hramova u Crnoj Gori, sagradio hram u Podgorici, Baru…Ti koji to pričaju da iznosimo pare iz Crne Gore su ljudi koji samo kroz pare gledaju svijet i lažu i boga i sebe i svoju savjest i pljuju po svojim precima”, rekao je Mitropolit.

On je dodao da Srpska pravoslavna crkva od priloga ostroških manastira finansira tri kuhinje za sirotinju u Podgorici, Beranama i Cetinju, a daje i za prognanike sa Kosova i Metohije i drugih krajeva, i pomaže dve porodice iz Srbije.

Kako je rekao, Boris Tadić u vreme dok je bio predsednik Srbije dao je za obnovu manastira Beška u Crnoj Gori 35.000 evra.

Izvor: TV Hram