Mitropolit Amfilohije

Mitropolit Amfilohije: U čovjekovom životu najvažniji dar je Sveta tajna krštenja

Ime: 18. 08. 2019 Mitropolit Cetinje; Opis: U čovjekovom životu najvažniji dar je Sveta tajna krštenja Tip: audio/mpeg

U nedelju 18. avgusta 2019. godine, na praznik Svetog mučenika Evsingija i na pretprazništvo Preobraženja Gospodnjeg, Njegovo Visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Cetinjskom manastiru sa sveštenstvom, monaštvom i vjernim narodom.

Mitropolit CetinjeMitropolitu Amfilohiju sasluživali su: protojerej-stavrofor Obren Jovanović, sekretar Mitropolije, protojerej-stavrofor Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije, protonamjesnik Radoje Mijović, starešina hrama Svetog Đorđa u Boru, jeromonasi Prohor Josifov i jeromonah Justin Mrenović, đakoni Aleksandar Lekić, Igor Pešikan i Blagoje Rajković.

RadomirU toku liturgije, svete tajne krštenja i miropomazanja primio je novoprosvećeni sluga Božiji, Radomir Mitić iz Leskovca, a kum na krštenju mu je bio Nikola Popović iz Podgorice.

Posle pročitanog Apostola i Jevanđelja, sabranom vjernom narodu riječima arhipastirske besjede, obratio se Mitropolit Amfilohije.

Vesna Dević /Aleksandar Vujović