Mitropolit Cetinje

Mitropolit Amfilohije: Vratimo se Bogu ljubavi!

Ime: 28.12.2019, Mitropolit Amfilohije - Cetinjski manastir; Opis: Vratimo se Bogu ljubavi! Tip: audio/mpeg

Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru, kojom je počelo godišnje sabranje svih vjeroučitelja Mitropolije crnogorsko-primorske.

Blagosloveći sabranje i sve vjeroučitelje širom vaseljene i sve one koji svjedoče svojim životom i vjerom Gospoda i Boga i Spasa našega Isusa Hrista, Mitropolit je kazao da to jeste suština svake istinske prave vjeronauke, biti svjedok Hrista Boga:

Kroz Njega smo poznali Boga ljubavi: Oca i Sina i Duha Svetoga, i svjedočeći Boga ljubavi i Hrista raspetoga za nas i vaskrsloga, mi svjedočimo tu vječnu ljubav. I svi vjeroučitelji su svjedoci te vječne ljubavi, Boga kao vječne ljubavi, Svete Trojice i ljubavi kao jedinoga istinskoga i pravoga načela na kome počiva i vasiona, i čovjek, i ljudska istorija, i na kome se temelji vječno i neprolazno ljudsko dostojanstvo, jer ako čovek nije vječno i neprolazno biće onda je proklet dan u kome se čovjek ovdje na zemlji rađa.“

Nakon Svete službe Božije Mitropolit Amfilohije je blagoslovio radni dio godišnjeg sastanka vjeroučitelja Mitropolije crnogorsko-primorske.