Litija Logo

Molebni i litije, nedjelja, 1. marta – najave

Nikšić:

Nakon molebna koji će se služiti u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog, litiju ulicama grada pod Trebjesom predvodiće protojerej-stavrofor Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije.

 

Bar:

Herceg Novi:

U Herceg Novom sabraće se više litija iz okolnih mjesta. Litije će se sa centralnom litijom koja kreće iz crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj sastati pred manastirom Savina.

Moleban za očuvanje svetinja počinje u 18 časova u Crkvi Sv. Spasa na Toploj i u nastavku centralnu litiju ka Manastiru Savini predvodiće protojerej-stavrofor Obren Jovanović, sekretar Mitropolije.

Litiji sa Tople pridružiće se litija sa Vidova Vrha-Mokrina-Ratiševine (polazak u 14:30 časova iz Crkve Lazarice na Vidovom Vrhu).

Nakon molebana, u 18 časova u Crkvi Sv. Trojice u Kutima litija kreće u pravcu luke Zelenika. Narod hercegnovske rivijere na relaciji Kamenari-Zelenika sabira se u Zelenici kod luke i u 18:40 objedinjeni kreću u pravcu Manastira Savina.

Po ulasku svečane litije u manastir Savinu, pročitaće se molitva Presvetoj Bogorodici.

Nakon molitve vjernom narodu će se besjedom obratiti otac Obren Jovanović.

Pljevlja:

Litija iz manastira Svete Trojice do crkve Svete Petke krenuće u 17 časova. Dolazak u hram Svete Petke očekuje se oko 18:30 časova kada će se pridružiti pljevaljskoj litiji.

Krsni hod će predvoditi protojerej Nikola Pejović, glavni i odgovorni urednik Radio Svetigore.

 

Tivat:

Polazak sa Miholjske Prevlake u 16 časova.

Moleban u hramu Svetog Save u 18 časova, u nastavku litija kroz Tivat.