Јеромонах Евстатије игуман манастира на Ободу Црнојевића

Мошти свете преподобномученице Февроније бораве данас у Саборном храму у Бару

Име: 09.07.2019 Liturgija Bar; Опис: Мошти свете преподобномученице Февроније бораве данас у Саборном храму у Бару Тип: audio/mpeg

Мошти свете преподобномученице Февроније бораве данас у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару и тим поводом у највећем црногорском храм служена је Света Литургија. Евхристијским сабрањем началствовао је јеромонах Евстатије игуман манастира на Ободу Црнојевића.

Мошти свете преподобномученице ФевронијеНа крају свете литургије присутинима се обратио старешина овог светог храма протојереј-ставрофор Слободан Зековић који се захвалио митрополиту Амфилохију за благослов да мошти Свете Февроније бораве у Бару, као и оцима из манаситра Подмаине и на Ријеци Црнојевића који су присуствовали овом литургијском сабрању. Oн је најавио нове духовне радости за вјернике Бара.

До 17. јула светитељкине мошти ће бити изложене у више храмова и манастира: Данас су у Саборном храму Свети Јован Владимир у Бару, а боравиће још у манастиру Подмаине, Ждребаонику, Цетињском манастиру, манастиру Рибњак, манастиру Савина, Храму Полагања ризе Пресвете Богородице у Бијелој, Михољској Превлаци, Храму Светог Василија Острошког у Никшићу.