Свети Василије

Мошти Светог Василија Острошког молитвено испраћене из никшићког Саборног храма према манастиру Острог

Име: 22.12.2019 Ispracaj Svetog Vasilija iz Niksica; Опис: Мошти Светог Василија Острошког молитвено испраћене из никшићког Саборног храма према манастиру Острог Тип: audio/mpeg

Око 15 часова мошти Светог Василија Острошког испраћене су из никшићког Саборног храма и кренуле у манастир Острог. Бесједом се окупљенима овом приликом обратио Високопреосвећени Митрополит Амфилохије.

Дан када је Светитељ походио град Никшић остаће упамћен као пренос моштију Светог Василија Острошког и биће слављен око Никољдана“-рекао је овом приликом Преосвећени Владика Јоаникије.

Он је захвалио Светом Василију, Митрополиту Амфилохију и братији Острошке Светиње на томе што је Светитељ походио град под Требјесом.

Овим поводом из Никшића се јавио уредник нашег катихетског програма теолог Александар Вујовић професор Цетињске Богословије, који се налазио у пратњи моштију Светог Василија, преносећи нам дио атмосфере гдје се вјерни народ мјеста кроз која је пролазио Светитетељ поклањао и молитвом дочекивао Светог оца нашег Василија.