Отац Мирчета Шљиванчанин

На Никољдан служена Света литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Име: 19.12.2019Otac Mirceta-besjeda; Опис: На Никољдан је служена Света литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици Тип: audio/mpeg

У четвртак, 19. децембра 2019. године, на празник када наша Света Црква прославља празник Светог Николаја чудотворца, епископа мириликијског служена је Света Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, којом је началствовао протојереј Бранко Вујачић, а којему су саслуживали: протојереји-ставрофори Драган Митровић и Далибор Милаковић, протојереји Мирчета Шљиванчанин, Миладин Кнежевић и Предраг Шћепановић као и протођакон Владимир Јарамаз и ђакон Павле Божовић.

Током Свете Литургије појала је мјешовита пјевница при Саборном храму Христовог Васкрсења, коју води црквени музичар, појац и диригент Марија Јовићевић.
Свима сабранима коју су се стекли у Саборни храм Христовог Васкрсења да торжествено и саборно прославе овај велики празник Светог Николаја чудотворца, пастирским словом обратио се протојереј Мирчета Шљиванчанин.

Отац Мирчета је у свом пастирском обраћању говорио о појединостима из живота светог Николаја, свједока Божије Љубави и милости и свједока да људи могу бити Божији људи ако то заиста жели и ако желе да иду Божјим путем.

Треба да имамо његов примјер да славимо Бога и да Бог и црква буду центар нашег бића.Име светог Николе остало је синоним за милост, бригу и љубав али и за ревносно чување православне вјере“ истакао је отац Мирчета.