Патријарх Земун

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је на празник преноса моштију Светог оца Николаја у Земуну

Име: 23.05.2019 Besjeda Patrijarh; Опис: Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је на празник преноса моштију Светог оца Николаја у Земуну Тип: audio/mpeg

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је на празник преноса моштију Светог оца Николаја, у среду, 22. маја, Свету Архијерејску Литургију у Храму посвећеном овом празнику у Земуну.

Након причешћа, верници предвођени свештенством на челу са Патријархом обишли су храм славском литијом, после које је Његова Светост пресекао колач, који је ове године принео домаћин славе Александар Арсић са породицом.

Потом се Свјатјеши обратио верном народу честитавши празник и славу свима онима који славе светог Николу. У својој беседи Патријарх је говорио о животу Сетог Николе и о његовом противљењу неправди. Свјатјејши је истакао да само наш народ има славу, и додао о благодатној сили Божијој која иде кроз мошти. На крају се Патријарх захвалио свим добротворима који помажу да се Николајевска црква у Земуну обнови и добије пређашњи величанствен изглед.