Promocija Knjige Ranka Mićanovića 1

Нова књига Ранка Мићановића представљена је на трибини “Свободијада“ у Никшићу

Име: 25.11.2022-promocija knjige ranka micanovica; Опис: Нова књига Ранка Мићановића представљена је на трибини "Свободијада“ у Никшићу Тип: audio/mpeg

Нова књига поезије аутора Ранка Мићановића из Плужина „У порти поју пчеле“ представљена је на трибини “Свободијада“ ЈУ Захумље, у Никшићу, у уторак 22. новембра 2022. године.

 

Књига је изашла у издању УКЦГ, а рецензенти су истакнути књижевници: Благоје Баковић, Миљан Николић и Верољуб Вукашиновић.

Ранко Мићановић је рођен у Боричју у Плужинама. Објавио је књиге поезије: „Сан и туђа кућа“ (1987), „Жетва пред кућом свјетлости“ (2001), „Свечано тих“ (2007), „Зидање сјенке“ (2013) и „Од истока двери“ (2017).

Заступљен је у антологијама поезије: „Од извора до извора чарних гора” избор поратне поезије Црне Горе, „Дурмиторски пјеснички вијенац”, „Пјесници из Црне Горе о Косову“ и у зборницима поезије: „Поети на дар“, „Нови мостови“ и другим.

Добитник је прве награде пјесничких сусрета „Тара без граница” 2013. године за најљепшу пјесму о Тари.
Члан је Удружења књижевника Црне Горе. Живи и ствара у Плужинама.

На трибини „Свободијада“ о Мићановићевој књизи говорили су: Вишња Косовић, Миљан Николић и Милица Бакрач, уредница трибине, док је аутор читао своје одабране стихове.