Одржано духовно вече посвећено Достојевском

Одржано духовно вече посвећено Достојевском у Академији знања у Будви

Име: 11.12.2021-Vece o Dostojevskom u Budvi; Опис: "11.12.2021-Vece o Dostojevskom u Budvi". Тип: audio/mpeg

У организацији Српске православне црквене општине Будва и храма Свете Тројице Стари Град, синоћ, 11. децембра, одржано је духовно вече у спомен на 200. годишњицу рођења Фјодора Михајловича Достојевског у Академији знања у Будви.

Модератор ове духовне вечери, био је ђакон Павле Љешковић, професор Богословије Светог Петра Цетињског, који је у име храма и организатора на почетку поздравио учеснике и казао уводну ријеч.

Потом је своје излагање имао др Миодраг Чизмовић, који је говорио на тему “Легенда о великом инквизитору, поема Ивана Карамазова”.

Други говорник је био кандидат богословља Санкт-Петербуршке духовне академије и сабрат манастира Острога, јеромонах Владимир Палибрк, који је говорио на тему “Парадигма постмодерне у роману Зли дуси Ф. М. Достојевског”.

Трећи говорник протојереј Слободан Лукић, парох будвански, говорио је на тему “Рецепција светоотачке мисли у стваралаштву Ф. М. Достојевског”.

На крају духовне вечери, у име организатора, захвалио се ђакон Павле Љешковић, који је заблагодарио излагачима, као и домаћинима из Академије знања, и свим присутним који су дошли на ово духовно вече и узели учешћа у прослави јубилеја поводом двијестоте годишњице од рођења славног писца Фјодора Михаиловича Достојевског.

Александар Вујовић