Mladi Za Kosmet

Omladinski humanitarni klub „Mladi za Kosmet“ proslavio deset godina rada

Ime: 11.11.2018 Mladi za Kosmet; Opis: Omladinski humanitarni klub „Mladi za Kosmet“ proslavio deset godina rada Tip: audio/mpeg

Humanitarnim koncertom pod nazivom „Dogodine u Prizrenu“ u prepunoj kripti podgoričkog sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja, na kojem su nastupili đaci Prizrenske Bogoslovije, članovi grupe „Beogradski sindikat“ i Danica Crnogorčević, humanitarna organizacija „Mladi za Kosmet“ sinoć je proslavila deset godina postojanja.

Sav prihod od ove humanitarne večeri namijenjen je Bogosloviji Svetih Kirila i Metodija u Prizrenu i našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Bs

Koncertu su prisustvovali i Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije i Episkop buenosajreski i južno-centralnoamerički g. Kirilo.

Dsc 1054 1024x683Mitropolit Amfilohije je, pozdravljajući skup, podsjetio na stihove Svetog Petra Drugog, Lovćenskog Tajnovidca „što se ne hće u lance vezati…“ i naglasio da ovaj skup podgoričke omladine potvrđuje te njegove proročke riječi.

Mitropolit Amfilohije je u znak blagodarnosti „Mladima za Kosmet“ dodijelio arhipastirsku pohvalnicu „za desetogodišnju požrtvovanu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i vrijedno zalaganje u okupljanju i učenju mladih čovjekoljublju i rodoljublju“.

Dsc 1041 683x1024Iguman manastira Draganac u Kosovskom Pomoravlju arhimandrit Ilarion (Lupulović) kazao je da je posebno dirljivo kada se vidi kako omladina, koja nema ni sredstava niti mogućnosti, niti moći kakve drugi imaju, čini čudesa.

Skup je pozdravio i sveštenik Miomir Vulević, upravnik Narodne kuhinje pri sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog.

On je rekao da je pohvalno to što se mladi ljudi danas bave dobrotvorni radom i da se ljubav prema Kosovu i Metohiji ne izražava samo uz strune gusala.

Dsc 1034 1024x683U ime organizatora sabrane u kripti podgoričkog sabornog hrama pozdravio je Pavle Božović.

U okviru proslave jubileja u kripti podgoričkog sabornog hrama danas je se održan i razgovor/predavanje na temu ‘‘Uticaj pop kulture na sistem vrijednosti“ u kojem su učestvovali članovi „Beogradskog sindikata“, Feđa Dimović, Boško Ćirković – Škabo i Blažo Vujović, kao i arhimandrit Ilarion (Lupulović) iguman manastira Draganac.