Otac Darko Pejic

Отац Дарко Пејић: ,,Нека нас све уједини благослов Светог Василија Острошког“

Име: 13.12.2019 Otac Darko Pejic; Опис: Нека нас све уједини благослов Светог Василија Острошког Тип: audio/mpeg

Протојереј-ставрофор Дарко Пејић архијерејски намјесник бјелопољски позвао је вјернике да се у суботу саберемо у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу на великом црквено-народном Сабору на који нас позивају Митрополија црногорско-приморска и Епархија будимљанско-никшићка да примимо благослов Светог Василија Острошког.

Аутобуси за Никшић крећу испред храма Светих Петра и Павла у Бијелом Пољу у 4:30 часова тог јутра, одакле ће вјерници кренути сви заједно и аутобусима и аутомобилима.

Ићи ћемо у миру, као вјерници, без икаквих националних обиљежја, на вјерски скуп да се помолимо Светом оцу нашем Василију и да га замолимо да умири разбраћене, да нас све сједини и сабере“- каже отац Дарко.
Он позива вјерни народ да сачувамо освећеним своје светиње, њихову благодат и то зрно соли предано нам од предака како би га и ми предали својим потомцима.

Тога данас сви ћемо моћи да се поклонимо и да цјеливамо Свете мошти оца нашег Василија Острошког, слава му и милост. Нека нас његова љубав, жртва и жеља за јединством и саборношу овога народа све обједини“- порука је оца Дарка Пејића.