Otac Darko Djogo

Otac dr Darko Đogo: Radost Blagovesti nosimo iz crkve!

Ime: 07. 04. 21. OTAC DARKO DJOGO; Opis: Radost Blagovesti nosimo iz crkve! Tip: audio/mpeg

Svetom Liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi u centru Beograda na veliki praznik Blagovesti načalstvovao je protojerej-stavrofor dr Darko Đogo, profesor Bogoslovije Svetog Petra Dabrobosanskog u Foči i vanredni profesor Bogoslovskog fakulteta u ovom gradu. Sasluživali su starešina hrama protojerej Arsenije Arsenijević, sveštenik Novo Gojić i protođakon Stevan Rapajić.

U svojoj besedi, o. Darko je ukazao da „kada se posvetimo onome što smo pozvani da činimo kao hrišćani, a to je pokajanje, Crkva nam kazuje da smo pozvani da ispravljamo svoj život i da se kajemo i tražimo oproštaj, ali i da je hrišćanstvo – blagovest“.

„Hrišćanstvo nije ta zvanična, optimistična verzija američkog stila života, jer nam Apostol Pavle jasno govori da je Bog najpre zavoleo nas i poslao nam Sina Svoga – to je radost nad radostima. To nam je danas potrebno“, ukazuje o. Darko govoreći o radosti koju treba da ponesemo sa sobom iz svetoga hrama i da je zadržimo u sebi do sledećeg bogosluženja.

Starešina Vaznesenjskog hrama, protojerej Arsenije Arsenijević, na kraju svete Liturgije je pozdravio dragog gosta i uputio kratku pouku brojnom sabranom vernom narodu.

Izvor: Radio “Slovo ljubve”