Sveti Stefan Preobrazenje

Отац Драгослав Ракић позива да саборно прославимо Преображење Господње на Светом Стефану

Име: 17.08. 2018 o.Dragoslav Rakic preobrazenje Sveti Stefan; Опис: Отац Драгослав Ракић позива да саборно прославимо Преображење Господње на Светом Стефану Тип: audio/mpeg

У организацији манастира Прасквица и парохије паштровске, на празник Преображења Господњег, у недељу 19. августа на Светом Стефану биће организоване Преображењске свечаности.

  • Прослава ће почети у 8:30 часова Светом литургијом у Цркви Преображења Господњег на острву.
  • Сајам монашких и паштровских производа биће отворен од 16 до 23 часа.
  • За 18 часова заказано је окупљање у манастиру Прасквица за литију од манастира до Светог Стефана.
  • Благосиљање грожђа и смокава ће се обавити у 20 часова на Светом Стефану а након тога биће уприличен богат културно умјетнички програм.

У културно умјетничком дијелу програма наступиће: Дјечји хор парохије паштровске „Света Јелена Штиљановић“, Пјевачко друштво „Грбаљ“ из Грбља, пјевачке групе „Вез“ из Београда и „Пече“ из Подгорице, КУД „Ђурђевданско коло“ из Подгорице, „Свети Јована Владимир“ из Бара, Ансамбл древноруске пјевачке умјетности „Ключ разумения“ из Санкт Петербурга, др Наталија Викторовна Мосјагина, доцент на катедри Санктпетербуршког државног конзерваторијума и етно појац Даница Црногорчевић из Подгорице.

Прославу Преображења Господњег на Светом Стефану за наш Радио најавио је отац Драгослав Ракић парох паштровско-тудоровићки